Er du fan af Jamie Lannister, så læs med her!

Imens vi alle venter i spænding på at sæson 8 af Games of thrones, som desværre er sidste sæson ruller over skærmen og der er ikke er lang tid til, at vi skal vinke farvel til vores elskede serie og ikke mindst alle de fede karakterer, der har gjort serien mindeværdig.  Denne artikel tager et kig på en af mest prominente figurer, Jamie Lannister, som bliver spillet af danske Nikolaj Coster Waldau.  Den kommer med anmeldelser af gode film med skuespilleren på rollelisten, og som er must see, som fan af Jamie Lannister.

Black Hawk Down

I filmen Black Hawk Down har den danske skuespiller en mindre rolle, men filmen er er absolut mesterværk. Den er baseret på en autentisk historie omkring en amerikansk eliteenhed, som har til opgave at udføre missioner i det krigshærgede Somalias hovedstad Mogadishu i starten af 90érne.  Under en af operationerne, hvori de prøver at fange en af de førende medlemmer af en terrorgruppe bliver en enhed afskåret fra resten og fanget inde i hovedstaden, hvorfor de amerikanske elite styrker som Rangers og Navy Seals er tvunget til at arbejde tæt sammen for at hjælpe deres venner. Det bliver midlertidig sværere end først forventet, i og med de nærmest får hele Mogadishu på nakken.
Ikke nok med, at Mogadishu er et virvar af mennesker og tæt beboelse, hvor man nærmest kan hoppe fra den ene bygning til den anden, hvilket gør det nemt for fjenderne at gemme sig, så er det også svært at skelne den almene borger fra oprørsgrupperne, hvorfor alle pludseligt kan være en potentielle fjender.  I filmen spiller Nickolaj Coster Waldau kun en birolle som Soldaten Gordon. Filmen er dog så god, at det bliver nødt til at blive nævnt.

New Amsterdam

 

I serien har Nickolaj Coster Waldau hovedrollen som drabsdektiven John Amsterdam, der har den forbandelse, at han er uddødelig.  Uddødeligheden fik han, da han som hollandsk soldat reddede en lille indianer piges liv, hvori hun takkede ham ved at lade ham leve indtil han finder den eneste ene.  Når han havde fundet den eneste ene vil han blive hel og dødelig, men først når dette sker, indtil da vil han ikke blive ældre. Det er primært også dette som er primus motor i serien, men han har stadigvæk opgaver i hvert afsnit, hvor der skal løse et mysterium. Serien finder sted i storbyen New Amsterdam, som i dag er New York.

Hvis man bliver totalt afhængig af serien, som er hele 8 afsnit, så skal man huske at tage et bad i ny og næ, hvorfor det kan være nødvendigt at have gode håndklæder. Her vil håndklæder fra Georg Jensen være en god idé, som man kan finde her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *