Three-eyed raven sæson 4

Der er endelig kommet en nyhed i Brans historie, og det er faktisk en stor nyhed. En stor og meget, meget mystisk karakter kommer, overraskende, til at optræde i sæson 4. Det er en karakter, som først optræder i den femte bog, En Dans Med Drager (A Dance With Dragons), og han kommer til at spille en stor rolle for Bran. Det er ingen mindre end den treøjede krage (three eyed raven). Ja, den treøjede krage er et menneske!

Lige siden sæson 1, hvor Bran var i koma, har Bran set en treøjet krage (three-eyed raven). I den første bog fortalte den Bran, at den kunne lære ham at flyve, og det er også den treøjede krage, som guider Bran ud af sin koma. Dette ser man naturligvis ikke i tv-serien, men i tv-serien er den treøjede krage med i Brans drømme, og det er denne, som Bran, Hodor, Jojen og Meera rejser nordpå for at finde i sæson 3.

Karakteren skal spilles af Struan Rodgers.

Karakteren skal spilles af Struan Rodgers.

I sæson 3 har mange fans ment, at Brans historie var kedelig, fordi der ikke skete noget vildt. Bran mødte Jojen og Meera, og Bran tog afsked med Osha og Rickon. Ellers skete der ikke noget af betydning udover, de rejste en masse kilometer. De skulle rejse en lang distance, der tog meget tid, og denne kunne HBO naturligvis ikke  bare fremskynde, hvis de skulle holde det realistisk.

Hvorfor er det her en stor nyhed?

Hvad der skal ske i sæson 4 har været meget uvist, da alle Brans scener fra bog 3 også var med i sæson 3. Man kunne naturligvis ikke skrive ham ud af sæson 4. HBO kunne enten skrive nye scener til Bran eller bruge noget af materialet fra bog 5. Nu har HBO castet en karakter, der først optræder i bog 5, så det tyder på, at HBO  ikke ville skrive nye scener til Bran, hvilket vi er glade for, da vi mener, Brans historie i sæson 3 var ret langsommelig. Brans historie i sæson 4 kommer altså til at trække fra bog 5. En mulighed er selvfølgelig også, at vi blot kommer til at se den treøjede krage i en af Brans drømme… men det håber vi ikke!  😉

Chok! I hovedet på denne fugl er der en gammel mand!

Chok! I hovedet på denne fugl er der en gammel mand!

 

Brace yourselves! Spoilers forekommer i resten af indlægget!

Det er også en stor nyhed, fordi den treøjede krage er den han er! Vi kommer endelig til at sætte ansigt på lidt af den mystik, der har præget Brans historie lige siden den første sæson.

Som selve castingen i sig selv lægger op til, så er den treøjede krage slet ikke nogen krage, men en rigtig person! En karakter ved navn Coldhands, Bran, Hodor, Jojen og Meera når til en hule i The Haunted Forest nord for Castle Black. I denne hule møder de en gammel mand, som siger, han engang var en lord kaldet Brynden. Brynden fortæller Bran, at han ikke kan hjælpe ham med at gå igen, men han lærer Bran “greenseeing” og “skinchanging”. Skinchanging har vi allerede set Bran gøre, da han tog kontrol over Hodor, og greenseeing handler om at se ting, som normale mennesker ikke kan se. I hulen giver Brynden lov til, at Bran får en skål med det såkaldte weirwood paste, der gør, at Bran kan se både fortiden, nutiden og fremtiden gennem de hvide og røde hjertetræers røde øjne. Bran ser igennem træet i Winterfells øjne og ser sin far Eddard. Bran fortæller dette til Brynden, og Brynden fortæller, at Brynden selv også er hjemsøgt af fortiden. Brynden fortæller, at han havde en bror han elskede, en bror han hadede og en kvinde som han ønskede.

Det sidste (det som Brynden fortæller) er det utrolige i hele denne humle. Ud fra dette og ud fra Bryndens karaktertræk kan man udlede, at Brynden er Lord Brynden Rivers, som også i sin tid blev kaldt ‘Bloodraven’. Han var en bastard af Argon IV Targaryen og Melissa Blackwood, og han er derfor rigtig gammel – langt over 100 år. Han var Hand of The King til Aerys I og senere Lord Commander of The Night’s Watch. At han har levet i så lang tid viser, at Bran meget sandsynligt også kommer til at leve lige så længe. Bran skal nemlig overtage Bryndens plads. Hvor stor magt Bran får af dette, er endnu uvist, men her på Game of Thrones DK tror vi, han kommer til at spille en stor rolle i kampen mellem is og ild. Der er meget magi over hans historie, og hvorfor skulle George RR Martin skrive om det og opfinde en masse magi og historie omkring det, hvis det ikke var vigtigt?

Her er en tegning af Brans møde med Brynden

Her er en tegning af Brans møde med Brynden

 

Der er flere overraskelser, der gemmer sig i hulen, men vi vil heller ikke røbe det hele! Vi kan bare konstatere, at vi kommer til at se en masse mystik, magi og overraskende ting i Brans historie. Det kommer snart, og det er vi glade for! Vi må bare håbe, at George RR Martin snart får skrevet sin næste bog, så tv-serien har en masse materiale at tage af!

Vi glæder os til at se, hvad der sker i sæson 4. Vi håber på mere end blot en drøm om den treøjede krage!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i GOT blandet, GOT bøgerne, GOT nyheder, GOT serie, GOT skuespillere, sæson 4. Bogmærk permalinket.

One Response to Three-eyed raven sæson 4

  1. Pingback: Sæson 4 og en Dans med Drager | Game of Thrones Danmark – Bøger, serien og konkurrencer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *