Gamle dage og tænder

I en serie som Game of Thrones og andre lignende serier, er der altid en ting, som ikke er, ligesom det var i gamle dage.

Nemlig deres tænder. Det skyldes, at vi i dag ikke kan lide at kigge på grimme tænder, fordi det er det første, som vi lægger mærke til ved mennesker. I gamle dage kunne du ikke lige gå til tandlæge i København, når der var noget galt med dine tænder.

Selvfølgelig er Game of Thrones et fantasiunivers, da det ikke er så tit, at du ser drager i virkeligheden. Men det viser alligevel godt, hvordan det var i gamle dage, hvor der var en tydelig elite, som kørte spillet, og så måtte alle andre blot indordne sig.

Hver gang der skete noget, var det alle de uskyldige, som det gik udover, da de blot var simple brikker i spillet. Ja, der er en grund til, at bønder i skak ikke rigtig kan noget, og man ikke gør noget for at beskytte dem.

Vi har ændret syn på tænder

I filmen Grev Axel har de lavet alle bøndernes tænder grimme, fordi de gerne ville prøve at lave det mere realistisk. Grunden til at den gik var helt klart, fordi der var tale om en komedie. I en seriøs dramaserie som Game of Thrones, ville vi ikke kunne holde ud, hvis vi skulle se på grimme tænder hele tiden.

Det skyldes, at vores syn på tænder har ændret sig dramatisk over de sidste 100 år. I dag hvor alle kan gå til tandlæge i København, hvis de har problemer med deres tænder, gider man ikke længere se på den slags.

Vi vil have pæne tænder, fordi det er det, som vi er vant til, og vi forbinder pæne tænder med, at man er et sundt og rask menneske. Derfor kan vi ikke holde ud, hvis en konge i Game of Thrones havde grimme tænder, selvom det ofte var tilfældet i gamle dage.

Konger, som var kendte for at slås, havde ofte mistet mange af deres tænder. Ikke pga. slåskampe men fordi de ikke havde en særlig god hygiejne. I dag kan vi slet ikke forstå, at man kan have set sådan ud, hvis man var den rige elite.

Men der var ikke samme fokus på tænder dengang, da det var helt almindeligt, at man mistede sine tænder. Dengang var der heller ikke noget som hed at børste tænder, og da det er noget af det, som har gjort størst forskel for vores tænder, så er det klart, at de ikke ville have flotte tænder i en serie som Game of Thrones, hvis de skulle være tro mod virkeligheden.

Det er vi dog glade for, at de ikke er, fordi det blot ville stjæle fokus fra selve dramaet. Hvis du står og mangler en tandlæge i København, kan du klikke her.

For der er ingen grund til, at du skal have grimme tænder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i GOT sjov. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *