Game of Thrones Ascent

Der er godt nyt til alle Game of Thrones fans. Der er nemlig kommet et Facebook spil ‘Game of Thrones Ascent’, hvor du selv kan prøve kræfter med at være lord eller lady. Spillet er på engelsk og er et typisk Facebook-spil, og så alligevel ikke.

Ligesom så mange andre Facebook-spil gælder det om at opgradere sine bygninger for at få mere magt, og der er visse aspekter, der er repetitive, men Game of Thrones Ascent er alligevel helt unikt. En af grundene til dette er, at spillet er så utrolig detaljeret og rig på detaljer, ligesom Game of Thrones generelt, og så handler spillet om at opleve Game of Thrones på ny.

Historiefortælling

Ved selv at agere lord eller lady bliver du stillet over for nogle udfordringer, hvor du selv skal tage stilling til, hvad du skal gøre. Alle dine handlinger har konsekvenser, ligesom i Game of Thrones, og disse konsekvenser kan både være gode og dårlige. Som regel får du tre handlinger, som du kan vælge imellem, så du har ikke fuldstændig frihed, for Game of Thrones Ascent tillader dig ikke at ændre historiens store hele. Du kan ikke skrive historien om og redde Ned Stark, men du kan få en finger med i spillet, spille spillet på din egen måde, og du kan også have dine egne udfordringer i dit eget hus ligesom enhver lord og lady.

Udfordringerne, som du bliver stillet, har ikke altid men ofte en relevans til historien som vi kender den fra Game of Thrones tv-serien, så når du spiller Game of Thrones Ascent er det nærmest som at opleve TV-serien ved selv at være en del af Westeros. Du bliver taget helt ind i historien og er en aktiv spiller frem for blot at betragte ligesom når du ser TV. På den måde kan man sige, at Game of Thrones Ascent er et yderst vellykket spil.

Jon Randoff, som er hovedmanden bag spillet, udtalte, at historiefortællingen er en af grundene til, at George RR Martin overhovedet gik med til at gøre spillet til virkelighed, og netop George RR Martin har haft en finger med i udviklingen. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Game of Thrones er utrolig detaljeret, og derfor har George RR Martin skulle godkende meget materiale.

Indtil videre er historien delt i to; sæson 1 og sæson 2. Det er en god måde at dele det op på, for ved mange udfordringer går der lidt tid, før missionen er fuldført – der er ventetid. Imens du venter kan du så gå over i den anden del og spille videre. På den måde dør spillet ikke – der er næsten altid udfordringer, der skal ordnes.

Detaljerne

Der er ikke noget halvhjertet over Game of Thrones Ascent. Om det er Randoffs eller Martins skyld, er ikke til at sige, men det er et faktum, at de mange detaljer giver spillet det dér ekstra, som gør, at man klikker ind på spillet dag efter dag. Hvis der er noget, der kendetegner Game of Thrones generelt, så er det kompleksitet og detaljer, og det lever Game of Thrones Ascent op til.

Et eksempel på en fed detalje er “fealty”. Ligesom enhver anden lord i Westeros bliver du nødt til at tage stilling til, hvem du støtter. Du kan vælge mellem at støtte Stark, Lannister, Baratheon, Greyjoy og Targaryen. Det er ikke helt ligegyldigt, hvem du støtter, for alt efter, hvem du støtter, får du forskellige fordele. Hvis du f.eks. støtter familien Greyjoy kan du få lov til at bygge skibe.

En anden detalje er karakterernes evner. Der er tre overordnede evner, som man kan have: battle, trade og intrigue – altså kamp, handel og intriger. Ved hver udfordring er det forskelligt hvilke evner, der er mest brugbare, og derfor er det også forskelligt, hvem man skal sende ud for at klare udfordringen. Denne detaljer gør, at man som lord eller lady virkelig lever sig ind i alle de beslutningsprocesser, som følger med det ansvar, man har.

En tredje detalje er “alignment”. Dine handlinger viser nemlig også noget om dig som karakter. Anser du rigets sikkerhed mere vigtigt end din families sikkerhed? Hælder du mest til Old Way eller New Way? Er du ærlig eller snedig?

Der er mange detaljer, der gør spillet værd at spille, og i starten kan de mange detaljer godt virke uoverskuelige. Du skal dog ikke give op, for i den første tid bliver du guidet igennem, så du ved, hvad du skal og hvad det hele handler om. Hvis du gerne vil spille spillet, men gerne vil se, hvordan det ser ud først og hvordan det spilles, kan du se følgende trailer, hvor folkene bag uddyber:

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i GOT blandet, GOT nyheder, GOT sjov, GOT spil. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *