3 gode alternativer til GOT – det skal du se i fjernsynet i sommerferien

Ferien står for døren, og det betyder at sendefladen står på Tour-de-France og genudsendelser fra de sidste 30 års tv-arkiv. Ikke just spændende fremtidsudsigter for en sommer, som (måske) kommer til at stå på kulde og regn det meste af tiden.

Er du ægte Game of Thrones fan, er du uden tvivl bevidst om, at den længe ventede sæson 7, som efterhånden har været forsinket i mange måneder, endelig får premiere d.17 Juli. Der er indtil videre ikke blevet løftet slør for, hvad sæsonen kommer til at indeholde, men skaberne siger, at den bliver lige så nervepirrende og spændende, som de foregående sæsoner.

Men hvad skal du give dig til, mens du venter på at kunne lufte dine sommerkjoler fra americandreams.dk i dejligt sommervejr og Game of Thrones premieren? Måske du skal tage hul på en ny seriegenrer, true-crime, som bliver mere og mere populært. På streamingstjenester finder du allerede 3 serier indenfor genren – du bør se. Læs mere om dem her:

 

  • The keepers

 The Keepers handler om opklaringen af mordet på nonnen, Cathy Cesnik, der var lærer på Archbishop Keough High School i Baltimore, men pludselig forsvandt i 1969. Ingen ved, hvad der skete med hende, og politiet havde ikke formået at opklare mysteriet. I 1994 står en af Cathy’s tidligere elever dog frem og beskylder ledelsen på Archbishop Keough High School for at stå bag omfattende misbrug af eleverne, såvel som mordet på Cathy Cesnik. Den tidligere elev, Joan Harfadin Wehler, har nemlig sammen med andre tidligere elever gennemgået tidligere arkiv materialer i sagen, og herudover husker hun, at præsterne på skolen viste hendes Cesniks lig med ordene: ”Det er hvad der sker, når man siger dårlige ting om folk”. Den private efterforskning afslører forbindelser til mordet og et billede af misbrug af unge skolepiger, begået af højtstående præster i den katolske kirke i Baltimore.

 

  • The Jinx – The life and deaths of Robert Durst

The Jinx er måske serien, der startede hele true crime genren. I dokumentaren følger vi efterforskningen af Robert Durst, en amerikansk millionær, hvis kone; Kathleen Durst, på mystisk vis forsvinder tilbage i 1980’erne. Instruktøren, Andrew Jarecki har efterforsket sagen, og har i den forbindelse fået lov at interviewe Robert Durst om hans historie og udlægning. Langsomt kommer der mere og mere frem i lyset, og et mønster viser sig. For ikke alene forsvandt hans kone sporløst, hovedvidnet i sagen blev også dræbt på mystisk vis.

 

 

  • Making of a murder

 Making of a Murder er historien om den formodede morder Steven Avery, som sidder fængslet for mordet på Teresa Halbach, en lokal fotograf, tilbage i 2005. Vi følger igen en efterforskning, der har store mangler, og vi får indblik i et politikorps, der nærmest er sikre på Avery’s skyld, før mordet er begået. Serien er filmet over 10 år, og i den tid bliver Avery både frikendt og dømt flere gange.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *